Luchtreinigers – Alles wat u moet weten! (Complete gids)

Stof, dampen, fijne deeltjes, allergenen, irriterende geuren van chemicaliën… wist u dat de lucht niet altijd even gezond is op de werkvloer? Zelfs de lucht in een kantoorgebouw kan erg vervuild zijn wat er op zijn beurt dan weer voor zorgt dat werknemers sneller ziek worden.

Als werkgever of bedrijf is het dan ook belangrijk om toe te zien op de luchtkwaliteit op de werkvloer, zodat uw werknemers op een gezonde en verantwoordelijke manier hun dagelijkse taken kunnen uitvoeren.

Gelukkig hebben wij hier een goede en vooral handige oplossing voor: de luchtreiniger. Luchtreinigers zorgen ervoor dat de lucht op de werkplek vrij blijft van schimmels, bacteriën, allergieën en zelfs geuren.

Wilt u meer weten over luchtreinigers, hoe een luchtreiniger werkt of wat een luchtreiniger ook voor uw bedrijf of onderneming kan betekenen? Lees dan vooral verder!

Wat is een luchtreiniger?

Wat is een luchtreiniger? Zoals de naam al doet vermoeden is een luchtreiniger een apparaat dat de lucht in een gesloten ruimte filtert en reinigt. Hij maakt de lucht dan vrij van geuren, schimmels, bacteriën, allergenen en zelfs virussen afhankelijk van welke filter er in de luchtreiniger geïnstalleerd is.

Waar luchtreinigers vroeger enkel binnen de industrie werden gebruikt zijn luchtreinigers nu ook erg populair op kantoor of zelfs in winkels. Onderzoek toonde namelijk aan dat het plaatsen van een luchtreinigers het verzuim van werknemers erg kon terugdringen en dat de productiviteit lichtjes steeg.

Dankzij een luchtreiniger op de werkvloer kunt u namelijk schadelijke residuen en allergenen voorkomen die normaliter een impact hebben op mensen met astma, energieproblemen of kampen met een problemen aan de luchtwegen.

Verwar een luchtreiniger echter niet met een air humidifier (een luchtbevochtiger). Hoewel deze apparaten de vochtigheidsgraad verhogen filteren zij de lucht niet en hebben zij dus ook geen directe impact op de luchtkwaliteit.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Een luchtreiniger zuigt de lucht in de gesloten ruimte aan en zal deze lucht dan door een reeks verschillende filters laten lopen. Elk van deze filters heeft een eigen rol en zal specifieke vervuilende stoffen, schimmels of bacteriën uit de lucht filteren.

De lucht die daarna uit de luchtreiniger komt is op zich gefilterd van vervuilende stoffen en allergenen afhankelijk van het soort filter dat in de luchtreiniger gebruikt werd. Niet enkel de kwaliteit van de luchtreiniger heeft een impact op luchtkwaliteit, maar ook de kwaliteit van de filter. Hoe beter de filters, hoe beter zij de lucht reinigen van fijn stof, geuren, en allergenen.

Laat ons echter eens kijken naar de werking van de filters van een luchtreiniger. Zoals reeds vermeld trekt de luchtreiniger de vervuilde lucht naar binnen waarna deze door een reeks filters passeert. De vervuilde lucht zal dan de voorfilter passeren waardoor de grootste deeltjes uit de lucht gefilterd worden. Deze grote deeltjes zijn vaak deeltjes die met het blote oog zichtbaar zijn zoals grove stoffen en haren.

werking-luchtreinger-filter

Daarna gaat de lucht door de andere filters heen om de microdeeltjes te filteren. Welke deeltjes de filter uit de lucht haalt zal grotendeels afhangen van de gekozen filters. Indien u bijvoorbeeld virussen en bacteriën uit de lucht wilt filteren zult u bijvoorbeeld een UV-C filter moeten plaatsen. Deze filter zal dan de allerfijnste deeltjes opvangen – denk hierbij niet enkel aan ziektekiemen, maar ook aan huisstofmijt en schimmels of chemische deeltjes. Een koolfilter zal op zijn beurt bijvoorbeeld giftige gassen uit de lucht kunnen verwijderen. Het is met andere woorden erg belangrijk om de filters in de luchtfilter aan te passen aan de ruimte of industrie waarin uw werknemers werken of de materialen waarmee gewerkt wordt.

Ook is het erg belangrijk om rekening te houden met het oppervlak dat een filterreiniger kan reinigen. Dit zal afhangen van de gekozen filter en techniek waardoor het kan zijn dat u meerdere luchtreinigers met elkaar moet combineren.

Tot slot is het ook even leuk om te vermelden dat er luchtreinigers zijn die een automatische sensor bevatten. Deze filters zullen de luchtvervuiling detecteren en zo de snelheid of intensiteit van de filter automatisch aanpassen.

Naast de gewone filterreiniger zijn er ook andere technologieën op de markt te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook ionisatieluchtreinigers die de lucht filteren door negatieve ionen vrij te geven. Deze negatieve ionen maken zich op hun beurt dan weer vast aan de zwevende deeltjes. De zwevende deeltjes worden dan zwaarder waardoor deze op de grond vallen. Wanneer u kiest voor een ionisatieluchtreiniger moet u de ruimte dus wel geregeld schoonmaken.

Waarom is een luchtreiniger belangrijk?

Mensen met allergieën, astma of luchtwegaandoeningen hebben natuurlijk het meeste baat bij een luchtreiniger op kantoor. Toch kan een luchtreiniger ook bij wet verplicht zijn op de werkvloer wanneer men met gevaarlijke stoffen werkt of wanneer de werkzaamheden erg veel fijn stof opwerpen.

Wanneer werknemers vervuilde lucht inademen kunnen zij last krijgen van ademhalingsproblemen, maar ook roodheid en jeuk in de ogen of in enkele gevallen zelfs allergieën aanwakkeren.

Want dat is de moeilijkheid bij luchtvervuiling: de fijnste en meest schadelijke vervuilende deeltjes zijn onzichtbaar voor het blote oog. Het is daarom moeilijk om de toestand van de lucht die we inademen te beoordelen.

Alle interieurs zijn echter “vervuild”, ongeacht de plaats en het seizoen. Het is om deze reden dat het aangeraden is om uw ramen 10 tot 15 minuten per dag te openen, zowel in de zomer als in de winter.

Terwijl mensen met allergieën of aandoeningen van de luchtwegen een direct voordeel kunnen zien, is het zuiveren van de binnenlucht nuttig voor iedereen, het hele jaar door.

Luchtkwaliteit op de werkplek

Luchtvervuiling komt alsmaar meer in het nieuws. Waar we echter niet of amper bij stilstaan is dat ook de lucht op kantoor of op uw werkplek erg vervuild kan zijn. Driekwart van de Nederlandse arbeiders werkt in de tertiaire sector en de meerderheid van hen brengt tussen de zeven en acht uur per dag door in een kantoor of gesloten werkruimte.

De lucht op kantoor of in die gesloten werkruimte kan erg vervuild zijn. Hoe komt dit? Wel, allereerst stoot de mens zelf constant CO2 uit. Daarnaast stoten kantoorapparatuur zoals printers en toners ozon uit en kan het tapijt op kantoor vluchtige organische stoffen (VOC) de lucht in sturen.

Wanneer een kantoor iedere dag wordt schoongemaakt kunnen er ook heel wat VOC’s zoals alcoholen, terpenen en glycolethers in de lucht zitten dankzij de schoonmaakmiddelen die gebruikt worden.

Tot slot kan ook de indeling van uw kantoor of werkplek een grote invloed hebben op de luchtkwaliteit. Wanneer een scheidingswand wordt toegevoegd kan dit inderdaad een positievere impact hebben op de geluidsoverlast op kantoor, maar dit kan de ruimte afsnijden van ventilatie waardoor vervuiling en VOC’s dagenlang blijven rondhangen.

Welke deeltjes zweven er rond op de werkplek?

De deeltjes die rondzweven op de werkplek zullen vooral afhangen van de industrie waarin u werkt. Op een boerderij zal u vooral te maken hebben met fijn stof en eventueel zelfs schimmels en allergenen terwijl men op kantoor best een luchtfilter plaatst tegen CO2, VOC’s en virussen.

Hier volgt alvast een klein overzicht van de meest voorkomende vervuilende deeltjes in de binnenlucht.

  • Koolmonoxide of CO: dit gas is kleurloos, geurloos en kan dodelijk zijn in hoge concentraties.
  • Vluchtige organische stoffen of VOC: deze stoffen kunnen verdampen bij kamertemperatuur.
  • Halfvluchtige organische stoffen of HVOC’s, zoals ftalaten, PAK’s, bisfenolen, muskus, organofosfaten, pyrethroïden.
  • Ziektekiemen: bacteriën, virussen, en toxines.
  • Allergenen: deze kunnen voortkomen uit verschillende bronnen zoals planten, insecten en tapijten.
  • Deeltjes en vezels: Stof bevat deeltjes die in de lucht zweven en ingeademd kunnen worden. Het bestaat uit een grote verscheidenheid aan verontreinigingen zoals rook, roet, pollen en zelfs sporen.

Hoe kan een luchtfilter helpen?

Een luchtfilter op kantoor of in de werkplek kan dit soort vervuilende deeltjes uit de lucht filteren. Op die manier creëert u een betere en vooral gezondere werkomgeving voor uzelf en uw werknemers. Welke vervuilende deeltjes uit de lucht gefilterd worden zal vooral afhankelijk zijn van het soort filter dat u aankoopt voor uw luchtreiniger.

Welke problemen lost een luchtreiniger op?

Heel wat kantoorgebouwen, sportscholen en openbare gebouwen hebben zonder dat zij het weten te maken met een sterk vervuilde binnenlucht. Daarbij komt dan nog eens dat de ramen in deze gebouwen vaak uit veiligheidsoverwegingen niet open kunnen waardoor deze ruimtes amper verlucht worden.

Het is dan ook een goed idee om te investeren in een goede luchtreiniger. Hieronder geven wij u alvast een kort overzicht van de problemen die opgelost kunnen worden door middel van een luchtreiniger.

Schimmels

Schimmels zijn terug te vinden in heel wat kantoorgebouwen, landbouwbedrijven en sportscholen. Vaak zijn zwerven microscopisch kleine schimmels en sporen door de lucht op zoek naar gunstige omstandigheden zoals vocht en halfduistere hoekjes. Valse wanden, isolatiemateriaal en valse plafonds in het bijzonder zijn plekken waar schimmels zich maar al te graag verspreiden of de luchtkanalen van het klimaatsysteem. Schimmels kunnen naast sporen trouwens ook chemische stoffen afscheiden die de luchtwegen kunnen irriteren. Een luchtreiniger werkt hier dus op drie manieren waar de schimmels, sporen en de chemische stoffen allemaal uit de lucht gefilterd kunnen worden.

Bacteriën

Ook kan de lucht op de werkplek heel wat bacteriën bevatten. Bacteriën zijn natuurlijk een onderdeel van het dagelijkse leven en het is inderdaad zo dat er een onderscheid gemaakt moet worden tussen goede bacteriën en slechte bacteriën. Toch kunnen pathogene (slechte) bacteriën zich snel door een kantoor, winkel of sportschool verspreiden en zo verschillende werknemers of klanten ziek maken. Een goede luchtfilter kan aerobe bacteriën – bacteriën die zich door de lucht verspreiden, makkelijk uit de lucht filteren door middel van een goede HEPA of UV-C filter. Deze HEPA of UV-C filter werd voor het eerst gebruikt in ziekenhuizen en is de filter die de kleinste deeltjes uit de lucht kan filteren.

Virussen

U zal waarschijnlijk al wel gemerkt hebben dat verkoudheids- of griepseizoenen lelijk kunnen thuishouden op de werkvloer. Werknemers worden ziek en moeten dan noodgedwongen enkele dagen thuis uitzieken. Spijtig genoeg is het zo dat heel wat virussen zich net in de dagen voor de eerste symptomen het meest gaan verspreiden waardoor u al snel met een ware ziektegolf zit. Ook wanneer uw werknemers dagdagelijks in aanraking komen met grote hoeveelheden klanten – denk bijvoorbeeld maar aan een winkel, een sportschool of een openbaar gebouw, hebben uw werknemers een grote kans om ziek te worden. Door een luchtreiniger met UV-C of HEPA filter te installeren kunt u uw werknemers beschermen en het aantal mensen dat ziek thuis zit sterk verminderen.

COVID-19

Gezien de aanhoudende pandemie zoeken heel wat bedrijven een oplossing om virussen uit de binnenlucht te filteren. COVID-19 kan zich namelijk makkelijk door de lucht verspreiden wanneer een klant of collega niest of hoest. Nu bedrijven de werknemers weer meer en meer naar kantoor willen trekken is het een goed idee om een luchtreiniger met UV-C filter te installeren om de virussen zoals COVID-19 uit de lucht te elimineren en uw werknemers met een gerust hart weer naar kantoor te laten komen.

Allergieën

Luchtreinigers op de werkplek kunnen helpen om kleine deeltjes zoals pollen, stof en haren van dieren uit de lucht te filteren. Op die manier kunt u de allergieën van uw medewerkers verlichten. Daarnaast filteren luchtreinigers ook heel wat chemicaliën en VOC’s uit de lucht. Deze stoffen kunnen er voor zorgen dat allergieën aangewakkerd worden of zelfs verergeren.

Verzuim bij werknemers

Door een luchtreiniger te plaatsen en de luchtkwaliteit op de werkplek aanzienlijk te verbeteren zal u merken dat er heel wat minder verzuim is bij medewerkers. Zoals eerder uitgelegd kunnen luchtreinigers helpen met het uit de lucht filteren van bacteriën, virussen en pollen, en zullen uw werknemers heel wat minder last hebben van hooikoorts in de lente. Zo kunt u het ziekteverzuim terugdringen en de productiviteit op de werkvloer aanzienlijk verbeteren.

Geuren

Een luchtreiniger kan ook helpen met het filteren van geuren uit de werkruimte. Afhankelijk van de industrie kunnen geuren erg bedwelmend zijn – denk bijvoorbeeld maar aan de voedingsindustrie of aan de landbouwindustrie. Ook sportscholen kozen voor het plaatsen van een luchtfilter om geuren uit de lucht te filteren in bijvoorbeeld kleedkamers.

VOC’s

Vluchtige organische stoffen (of VOC) worden gekenmerkt door hun hoge vluchtigheid en het feit dat ze zich gemakkelijk door de ruimten heen verspreiden. VOC’s kunnen bestaan uit chemicaliën gebruikt bij het schoonmaken van de ruimte, maar ook afkomstig zijn van de printers, tapijten, schilderijen of zelfs planten. Spijtig genoeg kunnen bepaalde VOC’s een negatieve impact hebben op de gezondheid van de werknemers – vooral oudere werknemers, zwangere werknemers en werknemers met ademhalingsproblemen of astma. U kunt deze vluchtige organische stoffen makkelijk uit de lucht filteren door middel van een luchtreiniger.

Welke soorten luchtreinigers zijn er?

Indien u op het punt staat om een luchtreiniger aan te schaffen voor uw bedrijf of onderneming is het een goed idee om even na te gaan welke soorten luchtreinigers er zoal zijn. U zult een keuze moeten maken afhankelijk van uw onderneming om zo de juiste soort filtratie te kiezen.

HEPA-filter

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air en is een filterstandaard die werd ontwikkeld door de United States Energy Commission. HEPA filters werden eerst in de gezondheidszorg en het leger gebruikt maar zijn nu ook voor andere ondernemingen en industrieën beschikbaar.

HEPA filters zijn een efficiënte manier om lucht te filteren. HEPA filters filteren vuil, pollen, bacteriën en andere deeltjes uit de lucht die groter zijn dan 0.3 micron.  Om HEPA genoemd te worden moet de filter 99.7% van alle deeltjes van 0.3 micron of groter uit de lucht filteren.

HEPA filters vindt u het vaakst terug in ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven, maar ook in laboratoria en elektronicabedrijven. Door de opkomst van COVID-19 is de verkoop van HEPA filters sterk gestegen. Nu worden HEPA filters ook op kantoor en in openbare gebouwen gebruikt om zo vervuilende deeltjes uit de lucht te filteren.

Een HEPA filter filter is niet geschikt voor onder andere het verwijderen van VOC’s, Virussen, Sommige bacteriën. HEPA filters vangen schimmels en bacteriën op, maar deze organismen blijven in leven en kunnen groeien op de HEPA filter. Hierdoor zul je een HEPA filter om de zoveel tijd moeten vervangen.

Luchtreinger Nadelen Hepa Filter

Actieve koolfilter

Actieve koolfilters zijn filters die kleine stukjes koolstof bevatten. Deze stukjes koolstof komen meestal voor in de form van korrels of poedervormige blokken. Deze koolstof is zo behandeld dat deze extreem poreus is en zo de lucht kan filteren.

De actieve koolfilter is erg doeltreffend en kan snel grote oppervlakken filteren. Een enkele gram aan actieve kool kan ongeveer 500 vierkante meter aan ruimte filteren. Hierdoor zijn actieve koolfilters erg populair in grote kantoren, gebouwen en winkels.

Actieve koolfilters filteren erg makkelijk allergenen en VOC’s uit de lucht. Organische verbindingen gaan reageren met de actieve kool waardoor deze aan de filter blijven kleven. Hoe poreuzer de actieve koolstof is, hoe beter en sneller zij deze verontreinigingen kunnen opnemen.

De meeste industriële luchtzuiveringsinstallaties zijn actieve koolstoffilters. Echter zijn actieve koolfilters niet kosteneffectief en vereisen in industriële setting een constante monitoring van de verzadiging van de kool en moeten, net als een HEPA filter, om de zoveel tijd vervangen worden.

Ionisatie

Een luchtionisator – ook wel bekend als een ionenfilter, is een erg populaire luchtreiniger in winkels en op kantoor. De luchtionisator zuigt de lucht namelijk niet door een filter of door actieve koolstof, maar zal elektriciteit gebruiken om een wolk aan negatieve ionen uit te zenden. Deze wolk aan negatieve ionen zal de lucht moleculen dan elektrisch laden waardoor de ionen vervuilende deeltjes aantrekt. De deeltjes worden dan zwaarder waardoor ze uiteindelijk op de grond of meubels vallen in de directe omgeving van het apparaat.

UV-C en ozon

De elektromagnetische straling van UV-licht werkt met golflengten die korter zijn dan zichtbaar licht om bacteriën, virussen en andere micro-organismen te neutraliseren.

UV-lampen die zijn ontworpen om ziektekiemen in draagbare luchtreinigers te doden, bestaan doorgaans uit lagedrukkwikdamplampen met een UV-stralingsgolflengte van 263,7 nanometer. Bij deze golflengte kunnen biologische verontreinigingen langdurige blootstelling aan UV-licht niet overleven. Met de juiste belichting dringen ultraviolette stralen de externe structuur van een cel binnen en veranderen het DNA, waardoor de cel wordt gedood.

Een ozonfilter daarentegen zal de zuurstof (O2) van uit de lucht filteren en de zuurstof een elektrische lading geven. De zuurstof wordt zo omgezet in Ozon of O3. De ozon wordt daarna weer in de kamer of ruimte gestuwd waarna de elektrische lading op de zuurstof (de derde zuurstofmolecule) moleculen zoals rook of VOC’s zal gaan aantrekken en elimineren waarna de Ozon (O3) weer wordt omgezet in zuurstof (O2).

Door het bestralen van cellen elimineer je tot 99,9% (in gesloten ruimten) alle vervuilende ziektekiemen. De ozon lading zal ervoor zorgen dat vieze geuren verdwijnen. (Buildings 2020, 10(6), 104)

Bij Clearozone richten we ons op deze manier van luchtreiniging vanwege de effectiviteit, onderhoudbaarheid en kwaliteit van luchtreiniging.

Waar kunt u luchtreinigers gebruiken?

Hoewel luchtreinigers voorheen vooral in ziekenhuizen en de industrie werden gebruikt betekende de ontwikkeling van kleinere, krachtigere en goedkopere luchtreinigers dat ook andere bedrijven en ondernemingen konden investeren in een hoogwaardige luchtreiniger. Hier geven wij alvast enkele voorbeelden van ondernemingen, bedrijven en industrieën die de laatste jaren volop in luchtreinigers investeerden.

Kantoren

De lucht op kantoor is vaak erg vervuild. Niet enkel omdat men de hele dag druk in de weer is met printers en computers, maar ook omdat heel wat mensen 7 tot 8 uur samen in een slecht-verluchtte ruimte zitten.

Het plaatsen van een luchtreiniger zorgt ervoor dat er heel wat minder ziekteverzuim is en dat werknemers over het algemeen minder last hebben van allergieën. Tevens is het ook mogelijk om luchtreinigers in een bestaand klimaat systeem in te bouwen, zoals de Clearlight.

Industrie

In de industrie zijn luchtreinigers erg populair, omdat heel wat industrieën met vervuilende producten en gassen werken. Daarnaast worden luchtreinigers in de industrie ook gebruikt om giftige gassen uit de lucht te filteren of zelfs om geuren te neutraliseren.

Afhankelijk van de industrie kunnen luchtfilters ook gebruikt worden om fijne stofdeeltjes uit de lucht te filteren en uw werknemers op die manier beter te beschermen tijdens het slijpen van ijzer of het zagen van hout.

Veehouderij

Hebt u er al eens aan gedacht om een luchtreiniger in uw veehouderij te installeren? In een veehouderij komt u namelijk vaak in aanraking met VOC’s en ziektekiemen, maar ook met dierlijke haren die in uw mond, neus en longen terecht kunnen komen. Daarnaast kampt een veehouderij ook vaak met microscopische schimmels die opgeworpen kunnen worden bij het verplaatsen van hooi of stro, en kunnen dieren ook milde en ongevaarlijke maar desalniettemin irritante ziekten overdragen. Een luchtreiniger op uw veehouderij zal niet enkel uw medewerkers en uw familie beschermen, maar eveneens uw dieren.

Landbouw

Ook in de landbouw zijn luchtreinigers erg populair. Niet enkel kan het heel erg stoffig zijn op een boerderij, als landbouwer komt u eveneens vaak in aanraking met chemische stoffen. Deze chemische stoffen kunnen zich dan omzetten in VOC’s wat de luchtwegen van uw medewerkers en familie kan irriteren.

Tot slot hebt u als landbouwer ook meer kans op pollen en schimmels in de binnenlucht. Deze allergenen kunnen een allergie aanwakkeren of zelfs verergeren.

Sportscholen

Heel wat sportscholen besloten de afgelopen jaren om een luchtreiniger te kopen. Een sportschool ziet iedere dag namelijk een groot aantal sporters. Deze mensen stoten een grote hoeveelheid CO2 uit. Een goede luchtreiniger kan ook helpen om bacteriën en virussen uit de lucht te filteren – onmisbaar tijdens het griepseizoen of de huidige pandemie.

Ook is het interessant om een goede luchtreiniger te plaatsen in de kleedkamers. Luchtreinigers kunnen namelijk ook geurtjes uit de lucht filteren. Daarnaast gebruiken klanten na het sporten ook vaak deodorant en andere middeltjes om weer lekker fris te ruiken. Deze chemicaliën kunnen lang in de lucht blijven hangen en irriterend werken op de luchtwegen van astmapatiënten. Een goede luchtreiniger maakt hier snel komaf mee.

Openbare gebouwen

Of het nu gaat om scholen, administratieve centra of bibliotheken, openbare gebouwen krijgen dagdagelijks heel wat mensen over de vloer. Niet enkel wil dit zeggen dat de lucht vol CO2 zit, maar ook dat de kans op ziek worden tijdens de herfst of winter niet klein is.

Daarnaast worden de printers en computers in openbare ruimten vaak intensief gebruikt waardoor VOC’s zich door de lucht kunnen verspreiden. Deze VOC’s kunnen een negatieve impact hebben op mensen met ademhalingsproblemen. Op die manier is een luchtfilter in een openbaar gebouw geen overbodige luxe.

Conclusie

Of uw medewerkers nu vooral op kantoor werken, of u nu een landbouwer bent, of misschien een winkel uitbaat: een luchtreiniger kan helpen uw klanten en personeel te beschermen tegen ziektekiemen, allergenen en VOC’s.

Het plaatsen van een luchtreiniger heeft een positieve invloed (Int. J. Environ. Res. Public Health 2021, 18-17) op het ziekteverzuim van uw medewerkers en zorgt er in het algemeen ook voor dat uw medewerkers minder last hebben van allergieën.

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers op de markt. Denk hierbij maar aan ionisatiefilters, maar ook aan HEPA filters actieve koolstof filters en UV-C filters. Welke filter u kiest zal afhangen van uw onderneming of zaak, de taken die in de binnenruimte uitgevoerd worden, en natuurlijk ook de grootte van de binnenruimte.

Indien u meer informatie wenst over luchtreinigers kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Benieuwd wat Clearozone
voor jouw bedrijf kan betekenen?